På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – skjutfältschef

Inblick på P 4

Hej Martin, skjutfältschef på Älvdalens skjutfält, vad gör du på jobbet – egentligen?

Som skjutfältschef är jag ansvarig för den dagliga verksamheten vid skjutfältet. Det innebär bland annat att jag tillsammans med mina kollegor vid skjutfältsdetaljen ser till att skjutfältet spärras/avlyses när farlig verksamhet ska bedrivas av gästande förband. Jag ansvarar för att området kontrolleras innan den farliga verksamheten börjar, så att inga obehöriga befinner sig inom spärrat/avlyst område.

Vi på skjutfältet lämnar också service till gästande förband såsom målmatriel, boende mm. Jag är också regementets ansikte utåt mot kommunen och lokalbefolkningen vilket innebär att jag deltar vid möten hos intresseföreningar som jakt/fiske klubbar, skogsbolag mm. Jag ska också vara den som bäst vet vad man får och inte får göra på vårt skjutfält vad gäller farlig verksamhet men även andra frågor som till exempel trädfällning och terrängkörning

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

För att verkligen göra ett bra jobb som skjutfältschef anser jag att man måste ha ett bra lokalsinne. Åtminstone på Älvdalens skjutfält som omfattar 54 000 hektar och över 40 mil bilväg. Vidare så behöver man ha kunskap om vapensystem och ammunitionstyper. En god relation till lokalbefolkningen är också viktigt eftersom skjutfältets stora ytor påverkar lokalbefolkning när det gäller jakt och fiske. Ett plus är nog att också vara genuint intresserad för skog och natur.

Har du någon dold talang?

Jag kan spela dragspel och tycker om att sjunga (framförallt i jaktkojan) När jag spelar hemma brukar jag oftast få vara ifred en stund eftersom familjen flyr huset ha ha!

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *