På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – Adjutant

Inblick på P 4

Hej Alexandra, adjutant på Krigsförbandsenheten, vad gör du på jobbet – egentligen?

Jag jobbar som adjutant/administratör på Krigsförbandsenhetens stab. Det innebär att jag gör all från att hantera fakturor, registrera budget och prognoser och lägga in handlingar i vårt arkiveringssystem Vidar, till att se till så att all personal som jobbar på Krigsförbandsenheten får sina tjänste- och datorkort.

Under utbildningsåret 19/20 har jag även haft hand om resor och ersättningar för de värnpliktiga på Skånings kompani. Man kan säga att jag gör lite av varje helt enkelt. Man skulle kunna tro att varje dag är den samma när man jobbar så pass mycket vid datorn som jag gör, men eftersom att jag gör så mycket olika saker blir det en stor variation ändå.

När det är övningar har jag befattningen adjutant, det innebär att jag ska se till så att alla i övningsledningen får mat under övningen, att det finns boende tll alla och om någon behöver köras någonstans stöttar jag även med det.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Det viktigaste för mig har varit att ha en nyfikenhet. Jag har bara jobbat här i ett år och kom innan dess från det civila, så jag har frågat mycket om allt. Det har jag gjort dels för att jag är genuint intresserad och dels för att kunna förstå verksamheten, och det har verkligen hjälpt mig i min befattning.

Det krävs att man är positiv och tillmötesgående. Jag ska finnas till för att vara behjälplig och då tycker jag det är viktigt att ha en positiv inställning och försöka göra sitt bästa.

Har du någon dold talang?

Vet inte om det är en dold talang men jag brukar lägga märke till bokstäverna i registreringsskyltar på bilar, jag tror det är för att kunna vinka om det kör förbi någon jag känner.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *