På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – Sambandschef

Inblick på P 4

Hej Linda, sambandschef på 41/42. Pansarbataljonen, vad gör du på jobbet – egentligen?

Som sambandschef för en pansarbataljon leder och samordnar jag lednings- och sambandsfunktionen på bataljonen. Enkelt uttryckt kan man säga att jag skapar förutsättningar för att bataljonen ska kunna kommunicera under fältförhållanden, det vill säga under övningar och vid eventuellt krig.

En av fördelarna med att arbeta i Försvarsmakten är variationen; en dag kanske jag planerar en befattningsutbildning eller en bataljonsövning, nästa dag kanske jag stöder kompanierna med samband- eller signalskyddsutbildning, den tredje dagen kanske jag själv deltar på en säkerhetslogghanteringsutbildning, fjärde dagen kanske jag åker på sambandsberedning i Enköping och femte dagen kanske jag gör något helt annat, som att vårda en terrängbil 20. Ingen dag är den andra lik och man måste vara beredd på snabba omkast.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

För att bli sambandschef bör man ha några års erfarenhet som sambandsofficer. Att tidigare ha tjänstgjort i en befattning där man sysslar mycket med samband är en fördel, som till exempel på en ledningspluton. Det är ett plus om man har en teknisk fallenhet men man behöver inte vara expert på alla olika sambands- och ledningssystem som finns, utan istället är det viktigt med en övergripande förståelse för hur det hänger ihop.

Har du någon dold talang?

Jag tävlar i akrobatikskärmflygning, men det är nog känt hos många. En annan mer dold talang är att jag kan laga sushi.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *