På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – Chef för Genomförandeavdelningen

Inblick på P 4

Hej Fredrik, chef på Genomförandeavdelningen, vad gör du på jobbet – egentligen?

Varje dag börjar med ett möte med den som har varit vakthavande befäl under natten och sen tar vi på avdelningen över VB-tjänsten under dagen. Vi fortsätter med att gå igenom alla inkommande mail och hanterar de förändringar som skett och tar hand om uppkomna nya ärenden. Kortfattat kan man säga att vi skapar oss en uppfattning om situationen och nuläget.

Jag ägnar mig åt förberedelser och omplanering av verksamhet, både på kort och på lång sikt. Våra ämnesområden på avdelningen är väldigt breda, vi arbetar med insatser och beredskap, övning och träning, säkerhetstjänst samt verksamhetssäkerhet. Mitt tidsperspektiv är innevarande år där ingen dag är den andra lik men det är ändå mycket som är rutintjänst.  Det blir många möten med olika delar av regementet.

Övning och träning är något som jag brinner extra för. Det är verkligen ett roligt och utmanande arbete där jag har varit spindeln i nätet. Under en övningsplanering får man jobba med flera människor som är specialister på sitt sakområde och där är mitt jobb att hålla ihop helheten. Jobbet med övningar är extra kul då man i slutändan får se krigsförbanden träna och utmanas i olika situationer.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Det är bra att kunna vara flexibel och ha ett öppet sinne. Man måste tycka det är kul och spännande när det händer saker och man måste kunna ta beslut.

Jag har arbetat på regementet i nästan 20 år vilket jag har haft stor nytta av.  Det innebär att jag har stor personkännedom och det är lätt att lyfta luren och lösa uppkomna frågor. Det krävs att man har ömsesidig respekt för varandra . Ska man vara chef för genomförandet på ett så pass stort regemente som P 4 är behöver man ha god vilja att kunna hantera oklara frågeställningar. För även om vi har bra planer och förbereder det vi ska göra så blir det alltid en hel del justeringar och förändringar.

Har du någon dold talang?

Det kanske inte så många vet är att jag har rätt så gröna fingrar. Vi odlar en hel del grönsaker hemma i familjen.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *