Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Cheferna träffade rekryterna och representanter från kompanierna

Inblick på P 4

”Vi vill att ni framför till era plutonskamrater att vi är tacksamma för på vilket sätt ni har hanterat situationen. Ni har trots läget fortsatt genomföra bra verksamhet i positiv anda.”
Regementschef Bengt Alexandersson och brigadchef Stefan Pettersson träffade under tisdagen förtroendevalda rekryter och kompanirepresentanter för att informera om läget inför kommande permisson efter att permissionsförbudet lättat.

Försvarsmakten har ändrat de tidigare restriktionerna om hemresor för värnpliktiga. De får nu resa hem men antalet resor ska minskas. Man följer expertmyndigheternas råd men måste samtidigt säkerställa operativ förmåga på både kort och lång sikt. Det finns också kopplingar till både verksamhetssäkerhet och motivation.
– Jag förstår att ni vill åka hem och har tagit beslut att ni har permisson i helgen som kommer. Om någon känner sig sjuk och inte kan åka så kan man stanna här, vi ska se till att ni blir omhändertagna. Det är viktigt att ni, och all vår personal, tar individuellt ansvar och följer de riktlinjer som finns för att minska risken för smittspridning, sa regementschefen.

När de värnpliktiga kommer tillbaka är det snart dags för slutövning. En övning som är viktig för att kunna krigsplacera dem i krigsförbanden och därmed bidra till försvaret av Sverige.
– Jag är tacksam att vi kan fullfölja er tid här. Det är viktigt att vi upprätthåller vår beredskap för att snabbt kunna agera, om något oförutsägbart händer i vårt närområde. Vi ska genomföra övningen och samtidigt stödja samhället. Vi måste ta hänsyn till rådande läge, sa brigadchefen.

Rekryterna uppskattade tillfället och tyckte det var bra att få framföra sina synpunkter och kunna ställa frågor, både nu och vid kommande träff med chefen för krigsförbandsenheten.
”Det har varit många frågetecken och osäkerheter, det känns bra att de har förståelse för det. Vi har fått klarare bild och vi kommer få möjlighet att ställa fler frågor innan vi åker hem.”

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *