Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – repplutonchef

Inblick på P 4

Hej Mats, repplutonchef, vad gör du på jobbet – egentligen?

Då vi inte sätter upp någon reppluton detta utbildningsår, är jag och stöttar Skånings kompani med deras vagnsskola där de utbildar stridsfordon 90-besättningar. Där går jag som hjälptekniker och är med och utbildar soldaterna på vagnen, stöttar i förebyggande underhåll och löser avhjälpande reparationer. Vilket gör att jag nu kan lägga en stor del av min arbetstid på att skruva stridsfordon, som jag tycker är det roligaste med mitt jobb.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Förutom alla de formella utbildningarna som krävs, tycker jag att som teknisk officer i armén ska man ha ett stort teknikintresse, en nyfikenhet att våga testa saker, vara uppfinningsrik (på gränsen till MacGyver), vara logiskt lagd och kunna tempoväxla – från att ha ytterst lite att göra till att ha häcken full i en handvändning.
Bonus är om du kan ha ett rörigt skrivbord, men ändå veta EXAKT vart du har allt. Samt att vara stark som en ful björn, då det är en hel del tunga lyft i arbetet och saker som sitter fast som behöver lite muskelmotivation.

Har du någon dold talang?

Jag är jättedålig, för att inte säga urusel, på att hålla på Liverpool i fotboll. En gång försökte jag inte ens. Desto bättre är jag på att hålla på Newcastle.

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen kommer vi under året visa vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *