Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – miljöhandläggare

Inblick på P 4

Hej Johannes, miljöhandläggare för Skövde garnison, vad gör du på jobbet – egentligen?

Mitt jobb är att försöka se till att vi kan bedriva vår verksamhet fullt ut – men utan onödig risk för skador på människors hälsa och miljön. Någon vanlig dag på jobbet finns nog egentligen inte. Men likt många andra jobb blir det i praktiken ofta att gå på möten, skriva på datorn, maila och prata i telefon. Jag försöker dock vara ute i verksamheten på våra övnings- och skjutfält så ofta jag kan. En arbetsvecka kan till exempel bestå av utbildning av värnpliktiga, planering av större övningar, besök på fält och möten i Stockholm.

Just nu är det mycket fokus på Försvarsmaktens tillväxt och utveckling, något som innebär utmaningar för oss som håller på med miljö. Ny materiel, ett ökat antal värnpliktiga och större övningar ställer bland annat krav på ny infrastruktur och uppdaterade miljötillstånd. Min roll är att bidra med förutsättningar för tillväxten kan ske utan att belastningen på miljön eller påverkan på övriga samhället blir för stor.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Bredden av de frågor som dyker upp gör att man snabbt behöver kunna sätta sig in i nya saker och ha ”många bollar i luften”. Då hjälper det att vara nyfiken och ha ett genuint intresse för Försvarsmaktens verksamhet! Någon form av miljövetenskaplig utbildning är också nödvändigt.

Har du någon dold talang?

Sillinläggningar och luftgitarr. Inget jag har någon större nytta av på jobbet dock.

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen kommer vi under året visa vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *