Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – fysioterapeut

Inblick på P 4

Hej Lina, fysioterapeut på Försvarshälsan, vad gör du på jobbet – egentligen?

Mina dagar har väldigt stor variation. En dag kan jag ha bokade besök på mottagningen eller gymmet för att jobba med individer under morgonen medan jag på eftermiddagen åker med stridsvagnskompaniet ut för att se hur laddarnas arbetsmiljö ser ut för att förstå den bättre och kunna anpassa mitt upplägg för deras personal.

Som fysioterapeut kan man nog inte önska sig ett bättre jobb. Jag får jobba på såväl individnivå som grupp- och organisationsnivå. På individnivå med bedömning, behandling och åtgärder för att vår personal ska fungera i sina tjänster. På de högre nivåerna blir det mycket förebyggande arbete.

Det bästa med att jobba på P 4 är att det är en familjär stämning här som samtidigt är formell när det krävs. Som civilanställd tror jag att det är lättare för personalen eller de värnpliktiga att slappna av när de träffar mig jämfört om jag hade kommit i uniform med gradbeteckningar. En annan sak som är väldigt bra är den stora kompetens som finns hos de som jobbar här som blir tydlig ju längre man är här.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Om jag inte känner mig engagerad i de jag möter i jobbet och inte har nyfikenheten och drivet att hålla mig uppdaterad med den senaste forskningen för att kunna hjälpa de jag möter blir det nog svårt att ha mitt jobb. Man behöver också vara intresserad av att förstå utmaningarna och möjligheterna som våra alla respektive befattningar innebär.

Har du någon dold talang?

Det skulle kanske vara att jag är rätt bra på skidor. Jag har två guld och även något silver från Försvarsmaktsmästerskap Långlopp (Vasaloppsdistans).

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen kommer vi under året visa vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *