Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – bataljonsförvaltare

Inblick på P 4

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar.

På bloggen kommer vi under året visa vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Det kommer vara en blandning av militära och civila befattningar och först ut är bataljonsförvaltare Patrik Nyberg!

Hej Patrik, bataljonsförvaltare på Krigsförbandsenheten, vad gör du på jobbet, egentligen?

Det finns ingen vanlig dag i mitt jobb och i min befattning, vilket är en av de främsta anledningarna till att jag trivs så bra som jag gör på jobbet. Under mina 23 år i Försvarsmakten så är denna befattning den mest varierande jag haft.

Ena dagen så besöker jag regementets framtid, det vill säga kadetterna från P 4 som just nu befinner sig vid någon av arméns skolor, för att dagen efter vara med på en skarpskjutning med våra k-soldater. Veckan kan sedan avslutas med att följa upp grundutbildningen av våra värnpliktiga samt med en del, ofrånkomliga, möten.

En annan uppgift jag har är att stötta chefen på krigsförbandsenheten. Jag ger råd vid olika frågor eller försöka sätta en viss situation eller utmaning i ett annat perspektiv i syfte att chefens beslut ska vara så välgrundat som möjligt.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

För att bli bataljonsförvaltare så krävs det att man tjänstgör under ganska många år vid bataljonen, samt att man anses lämplig att läsa HSOU (Högre specialistofficersutbildning). Vidare så tror jag att man ska vara ganska lyhörd, ödmjuk och kunna företräda krigsmansidealet på ett trovärdigt vis. Med det sagt så anser jag inte att jag personifierar dessa tre egenskaper, men jag anser att dessa tre är viktiga. En förmåga att kunna ”ta personer”, tala till bönder på bönders språk och att kunna anpassa sig till olika situationer är också viktigt.

Har du någon dold talang?

Jag kan dricka mitt örtte samtidigt som jag går och känner in hösten i en svampskog, barfota...

 

Följ bloggen för fler befattningar under året!

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *