Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kontingentsförvaltaren har ordet

Inblick på P 4

Jimmy Ågesjö (till vänster) i samspråk med soldater ur MALI 10 under förra veckans FUSA.

Under vecka 15 har Mali 10 bedrivit FUSA, det vill säga FörbandsUtbildning med Skarp Ammunition. Veckan är därmed ett naturligt avslut på en period med fokus på stridsutbildning där vi nu fått prövats som soldater och chefer i att lösa stridsuppgifter med skarp ammunition tillsammans med förbandets samtligt ingående delar och vapensystem.

Att vi övat med just skarp ammunition gör att vi kunnat finslipa på detaljer med en helt annan precision som inte går med lös ammunition. Vi har fått en kvittens på att vi fungerar som soldater och förband, då denna typen av övning tydligt visar konsekvenserna och verkan av allt från enskilda handgrepp till chefers beslut om metod eller vapenval. Jag vill samtidigt tacka instruktörerna som drivit övningarna för ert engagemang och kompetens. Detta har gjort veckan mycket uppskattad av oss alla.

Då vi i första hand är ett underrättelseförband där strid inte är vår huvuduppgift så vet vi nu att vi kan försvara oss på vår camp eller tillfälliga grupperingsplats. Vi kan lösa ut den svåra situationen som att ta en situation med sammanstötning i efterhand, för att sedan gå vinnande ur striden. Vi har nu visat oss själva och våra kamrater att vi behärskar detta, vilket gör oss ännu mer rustade för att rotera söder och ta oss an uppgiften i Mali.

Jimmy Ågesjö
Kontingentsförvaltare Mali 10

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *