På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Välbesökt anhörigdag på Livgardet

Inblick på P 4

Vårsolen sken över MALI 10:s första bataljonsuppställning när närmare 800 besökare kom till Livgardet under lördagen för att träffa just sin deltagare i MALI 10. Och vikten av de anhörigas stöd underströks i talen av Bengt Alexandersson, chef P 4 liksom av chefen för MALI 10.
– Vi behöver ert stöd, nu och på plats, sa Dan Hagman.

Vackert vårväder och ett förband iförd FN-blå basker och den beige fältuniformen vad var som mötte de nästan 800 föranmälda anhöriga under lördagen 30 mars vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm. Här har MALI 10 samlats sedan början av mars för fortsatt utbildning. Nu bjöds alla anhöriga in för materialförevisning, bataljonsuppställning framför Granhammars slott och genomgång av läget i Mali. Vid den gav chefen för MALI 10, överstelöjtnant Dan Hagman en bild av vad som väntar på plats, hot och risker men också den tacksamhet och det förtroende han känner för det förband som om knappt två månader ska åka till Mali.
– Vi i MALI 10 kommer från olika regementen och flottiljer inom Försvarsmakten men också från andra myndigheter och funktioner. Tillsammans blir vi därför starka. Men vi behöver alla anhörigas stöd, nu och när vi är på plats, så ett stor tack till er alla redan nu, sa han.

Vid genomgången berättade också Christer Flor som är veteran- och anhörigsamordnare på Skaraborgs regemente om mer praktiska tips – “att få post är jättehärligt och godis är gott, men chokladkakor och 50 graders värme är ingen bra kombination” – liksom om den verksamhet som Invidzonen och Soldathemsförbundet bedriver.
Nästa anhörigträff är planerad till när MALI 10 är på plats.

Chefen för MALI 10, överstelöjtnant Dan Hagman.

Arméns musikkår medverkade under bataljonsuppställningen.

Första bataljonsuppställningen för MALI 10.

Närmare 800 anhöriga besökte anhörigdagen på Livgardet.

I gymnastiksalen hölls välbesökta genomgångar om Mali och insatsen.

Intresset var stort bland både stora och små.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *