Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nytt skede för Mali 10

Inblick på P 4

Sedan tre veckor tillbaka har vi i Mali 10 börjat fokusera på samträning. Det går ut på att plutonerna, kompanierna och staben tränar på att lösa uppgifter tillsammans som ett helt förband. I min roll som stabschef för Mali 10 innebär det bland annat att leda och planera verksamheten som staben ansvarar för i Mali.

Under två veckor har staben för Mali 10 haft ledningsträningsövning, vilket innebär att vi i staben har tränat på att lösa olika uppgifter i en simulerad miljö som på bästa sätt ska påminna om förutsättningarna som finns i Mali.

Övningen leddes av en erfaren övningsledning på Livgardet som har tjänstgjort i Mali tidigare vilket var oerhört värdefullt för oss som övade.

Sammanfattat tycker jag att staben har lyckats mycket bra under dessa intensiva veckor vi har varit på Livgardet. Jag är stolt över den positiva och professionella attityd man uppvisar. Och med all den erfarenheten och kunskapen vi besitter, har vi de bästa förutsättningarna för att göra en bra och säker insats i Mali.

Jesper Sparre
Stabschef Mali 10

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *