På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En månad in i utbildningen för Mali 10

Inblick på P 4

Mali 10 har nu varit ett förband i en dryg månad sedan inryckningsveckan i början av januari.

Fokus på första delen av utbildningen har legat på befattningsutbildningar för alla de olika befattningar som vi har och som tillsammans skapar förutsättningar för att kunna lösa våra uppgifter i Mali. Som exempel kan nämnas olika sambandsutbildningar, vapenutbildningar, fordonsutbildningar, utbildning av mekaniker och tekniker, sjukvårdspersonal och personal för terminalarbete.

– Jag har själv under några dagar haft möjlighet att besöka både delar som utbildas vid Skaraborgs regemente och delar som utbildas vid några av de andra regementen och flottiljer som lämnar stöd till P4. Vid samtal med våra civila, soldater och officerare uppfattar jag att de är nöjda med utbildningen. Nu kommer vi att fortsätta med befattningsutbildningen ytterligare någon månad innan vi övergår till att samträna olika enheter och slutligen hela förbandet. Jag vill rikta ett stort tack till alla instruktörer och lärare som med stort personligt engagemang och nödvändig initiativkraft hjälper oss att bli bättre, tack, säger Dan Hagman, kontingentschef Mali 10.


Att kunna röja olika typer av ammunitionseffekter och laddningar är en förutsättning för eget skydd och rörlighet. MALI 10 EOD-grupper utbildas just nu i många olika typfall och scenarier där manuell röjning med hjälp av sensorn minsökare är en viktig del. Även andra delar i förbandet kommer senare i utbildningen att få en grundläggande utbildning i att hantera hotet från IED (Improvised Explosive Device). På bilden ovan syns röjning av laddning och på bilden under minsökning.


Kontroll av drivlina under fordonsutbildningen.


Skjutövning under befattningsutbildningen (ovan och nedan).

 

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *