Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

En månad in i utbildningen för Mali 10

Inblick på P 4

Mali 10 har nu varit ett förband i en dryg månad sedan inryckningsveckan i början av januari.

Fokus på första delen av utbildningen har legat på befattningsutbildningar för alla de olika befattningar som vi har och som tillsammans skapar förutsättningar för att kunna lösa våra uppgifter i Mali. Som exempel kan nämnas olika sambandsutbildningar, vapenutbildningar, fordonsutbildningar, utbildning av mekaniker och tekniker, sjukvårdspersonal och personal för terminalarbete.

– Jag har själv under några dagar haft möjlighet att besöka både delar som utbildas vid Skaraborgs regemente och delar som utbildas vid några av de andra regementen och flottiljer som lämnar stöd till P4. Vid samtal med våra civila, soldater och officerare uppfattar jag att de är nöjda med utbildningen. Nu kommer vi att fortsätta med befattningsutbildningen ytterligare någon månad innan vi övergår till att samträna olika enheter och slutligen hela förbandet. Jag vill rikta ett stort tack till alla instruktörer och lärare som med stort personligt engagemang och nödvändig initiativkraft hjälper oss att bli bättre, tack, säger Dan Hagman, kontingentschef Mali 10.


Att kunna röja olika typer av ammunitionseffekter och laddningar är en förutsättning för eget skydd och rörlighet. MALI 10 EOD-grupper utbildas just nu i många olika typfall och scenarier där manuell röjning med hjälp av sensorn minsökare är en viktig del. Även andra delar i förbandet kommer senare i utbildningen att få en grundläggande utbildning i att hantera hotet från IED (Improvised Explosive Device). På bilden ovan syns röjning av laddning och på bilden under minsökning.


Kontroll av drivlina under fordonsutbildningen.


Skjutövning under befattningsutbildningen (ovan och nedan).

 

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *