På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Anhörigträff för Mobile Training Team, MTT Mali

Inblick på P 4

Sven Hansson, som annars arbetar på Högkvarteret, är chef för MTT som om bara någon vecka åker till Mali. MTT är ett pilotprojekt som genomförs som en del i det nordiska försvarssamarbetet, NORDEFCO. Uppgiften är att komplettera utbildningen för andra länders nyligen tillförda förband.

– Det har varit ett snabbt beslut och kort om tid till förberedelser. På alla nivåer har man sett till att vi har de förutsättningar vi behöver för att kunna lösa uppgiften, säger Sven Hansson som åker ner tillsammans med en tolk och fem medarbetare från Skaraborgs regemente. De kommer ingå i den svenska kontingenten på plats och både bo och utbilda på Camp Nobel.

Att hinna genomföra en anhörigträff har varit viktigt. Om det ska fungera för personalen att åka iväg måste man se till att det fungerar här hemma. Under träffen fick de anhöriga information om insatsen, de fick veta vilket stöd de som anhöriga kan få. I det stödet har regementet, Soldathemmet och Invidzonen viktiga roller.

– Det var mycket frågor och jag upplevde att både min personal och anhöriga uppskattade träffen, avslutar Sven.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *