Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Utbildning inför insatsen

Inblick på P 4

När man åker iväg på insats måste man förbereda sig på att det kan uppstå situationer som man inte vet om på förhand. Alla ska kunna försvara sig själv och rädda sina kamrater om det skulle krävas. Inför en insats finns det flera obligatoriska utbildningar som alla medarbetare ska genomföra. Bland annat sjukvårdsutbildning och vapenutbildning.

Medarbetarna i Mali 10 kommer från olika förband och många har aldrig jobbat tillsammans förut. Att genomföra de obligatoriska utbildningarna gemensamt skapar en teamkänsla och man vet att ens kamrat har den kunskap som krävs.

På bilderna är det delar av stabspersonalen som genomför den obligatoriska repetitionsutbildningen med Automatkarbin 5 även kallad AK5 C. Insatsutbildningarna fortsätter fram tills det är dags för Mali 10 att åka ner till Mali och ta över ansvaret.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *