På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Utbildning inför insatsen

Inblick på P 4

När man åker iväg på insats måste man förbereda sig på att det kan uppstå situationer som man inte vet om på förhand. Alla ska kunna försvara sig själv och rädda sina kamrater om det skulle krävas. Inför en insats finns det flera obligatoriska utbildningar som alla medarbetare ska genomföra. Bland annat sjukvårdsutbildning och vapenutbildning.

Medarbetarna i Mali 10 kommer från olika förband och många har aldrig jobbat tillsammans förut. Att genomföra de obligatoriska utbildningarna gemensamt skapar en teamkänsla och man vet att ens kamrat har den kunskap som krävs.

På bilderna är det delar av stabspersonalen som genomför den obligatoriska repetitionsutbildningen med Automatkarbin 5 även kallad AK5 C. Insatsutbildningarna fortsätter fram tills det är dags för Mali 10 att åka ner till Mali och ta över ansvaret.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *