På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hälsning från vår veteran- och anhörigsamordnare

Inblick på P 4

Under inryckningsveckan fick anhöriga möjlighet att träffa Christer Flor som arbetar som veteran- och anhörigsamordnare i Skövde Garnison. För er som inte kunde vara med kan ni istället läsa hans hälsning i inlägget nedan.

Christer Flor, längst till höger, är veteran- och anhörigsamordnare. Det är han som är en viktigt länk till anhöriga inför, under och efter insatsen.

Hej!

Christer heter jag och jobbar sedan ett år tillbaka som Veteran- och anhörigsamordnare i Skövde Garnison. Jag har egna missioner i Bosnien, Indien/Pakistan och Afghanistan med i bagaget och har genom dessa insatser dragit en hel del egna lärdomar. Jag har jobbat inom personalfunktionen på Skaraborgs regemente, P 4, under ganska många år och har varit med och stöttat i veteran- och anhörigfrågor sedan mitten av 00-talet.

Det är jag som följer insatserna, både innan, under och efter, oavsett om det är ett fåtal individer som åker eller om det är flera hundra som är fallet just med Mali 09. Innan insatsen är jag bland annat med och sammanhåller och stöttar utbildningar och anhörigträffar.

Att åka på insats berör i allra högsta grad alla anhöriga som finns runt den som gör själva insatsen. Det är mycket som skall hanteras, både praktiskt och känslomässigt, och jag har genom åren lärt mig att allt hänger samman om insatsen skall kunna genomföras som det är tänkt.

Småsaker som jag har varit med om tidigare är bland annat bankkort som går ut när man sitter i insatsområdet, att man behöver en underskrift på hemmaplan för att kunna hämta ut ett pass till barnen eller att ”kompisen” som hyrde lägenheten i andra hand inte längre verkar vara min kompis…. och vi hade ju inget skrivet avtal om vad som gäller! Saker som dessa har jag med i mitt utbildningspaket som jag går igenom innan insats.

Jag har även med de lite tyngre frågorna om det händer något, både nere i insatsområdet eller på hemmaplan, som man måste lyfta och reda ut innan man åker. Här finns jag, tillsammans med många andra, och är med och stöttar om det skulle inträffa.

Under insatsen är jag sedan en länk mot er anhöriga när det kommer till anhörigträffarna. Det är jag som kommer att skicka ut inbjudningarna, ta emot anmälningarna och finnas med på plats när de genomförs. Allt syftandes till att de skall bli så bra och informativa som möjligt.

När vi sedan närmar oss hemkomst och medaljering kommer ni bli inbjudna till medaljceremoni. En stund med mycket glädje och känslor. Hemkomst och medaljering är för mig alltid bland de bästa arbetsdagarna under året!

Försvarsmakten har efter insats också ett femårigt uppföljningsansvar och där är jag med och arrangerar den ”uppföljningsträff” som genomförs tre till sex månader efter insats. Jag kommer, tillsammans med ett antal andra individer, ansvara för att uppföljningen genomförs under hela femårsperioden. Det kan ske genom brev, telefonsamtal eller personliga möten med mig eller närmsta chef om man jobbar kvar i Försvarsmakten.

Jag ser fram emot att träffa er under de kommande anhörigträffarna och kom ihåg: Inga frågor är för dumma att ställas, de enda dumma frågorna är de som aldrig ställs.

Mvh
Christer

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *