Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Utbildningarna rullar på

Inblick på P 4

Utbildningarna för Mali 09 rullar på och under några veckor genomförs förarutbildningen till terrängbil 16, som även går under namnet Galten. Galten är det fordon som vi kommer att använda oss av i insatsområdet och den ger oss ett gott skydd när det kommer till fientlig eld, minor och IED:er (improvised explosive device).

Under utbildningsveckorna lär sig förarna att bland annat köra i stadstrafik, terrängkörning samt att framföra fordonet i dagsljus och i mörker. Syftet med utbildningen är att ge förarna en god grund att stå på vilket kommer göra det både tryggare och enklare för oss att lösa våra uppgifter borta i Mali.

– Samtliga som deltar är positiva och tar snabbt till sig all kunskap. Själva utbildningen handlar om att eleverna ska öka sin förmåga att framföra Galten och kunna ta hand om fordonet under en längre tid, säger Mikael Forslund, utbildningsansvarig.

Utbildningen testar förarna i olika områden. Här lär de sig att framföra sitt fordon i sand, något som de kommer att göra i insatsområdet. Fotograf: Alexander Toledo/Försvarsmakten.

Det gäller att känna efter hur fordonet styrs i sanden och arbeta med lufttrycket. Fotograf: Alexander Toledo/Försvarsmakten.

Dammet från våra fordon är något som vi kommer att bli vana vid. Fotograf: Alexander Toledo/Försvarsmakten.

Förutom att kunna köra måste förarna även kunna vårda sitt fordon efteråt. Fotograf: Mikael Johansson/Försvarsmakten

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *