På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Tips till er med barn

Inblick på P 4

Att vara ifrån varandra en längre tid är svårt och det finns olika sätt att hantera en insats när man har barn hemma. Det allra viktigaste att komma ihåg är att det inte finns något rätt eller fel, alla barn är olika och det är bara ni som föräldrar som känner era barn bäst.

För att göra det lite lättare har Invidzonen satt samman några tips som föräldrar kan använda sig av:

Foto: Niklas Ehlén/Försvarsmakten

KÖP TVÅ KLOCKOR

Den ena klockan kan ha Sveriges flagga och visa tiden hemma i Sverige. På den andra klockan kan man sätta Malis flagga och visa tiden där. Detta underlättar och hjälper barnet att förstå att nu kanske det är natt hos mamma eller pappa.

ANVÄND EN ALMANACKA

Be era barn att välja en almanacka och klistra sedan in bilder för att hjälpa barnet med tidsperspektivet. Ex. en resväska när föräldern behöver börja packa, ett flygplan dagen då det är dags för avresa.

GÖMMA ÖVERRASKNINGAR

Hitta på något tillsammans som ni kan gömma. En teckning, ett brev, roligt kort m.m.

TIDSSNÖRE eller MÅTTBAND

Ta ett långt snöre sätt knutar/lappar på. På lapparna skriver ni exempelvis julafton, era födelsedagar m.m. Sen klipper ni bort efter hand och när snöret är slut så kommer mamma eller pappa hem.

Har ni några tips får ni gärna dela med er i kommentarsfältet. Dessa exempel är hämtade från Invidzonen som fått in från andra som varit iväg en längre tid. Läs mer: https://invidzonen.se/Default.aspx?page=125 

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *