Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Invidzonen – stöd vid insats

Inblick på P 4

Hur man som soldat eller anhörig upplever en insats skiljer sig åt från person till person. Vissa tycker att det är lättare än andra medan andra kan uppleva insatsen som lite jobbigare. Därför vill vi tipsa om Invidzonen, en ideell organisation som stöttar alla närstående till personal i utlandstjänst och kommer att finnas nära tillhands när P 4 åker till Mali. 

Invidzonen arbetar mycket med nätverk och stöd. Invidzonen fokuserar på varje anhörigs positiva kraft och arbetar aktivt med preventivt stöd.

Innan, under och efter insats är det vanligt att många känslor och frågor uppstår. Under perioden före insatsen kan det kännas jobbig och många upplever att de förväntas vara starka och inte visa sig sårbara. Som hjälp och stöttning finns Invidzonen, en organisation som drivs av frivilliga mentorer och volontärer som är beredda att ställa upp dygnet runt, året om. Alla aktiva volontärer och mentorer har varit med om minst en insats på hemmaplan och är själva anhöriga. De har flera års erfarenhet och vet att igenkännande och medmänsklighet ger ett stort stöd när någon i ens närhet gör utlandstjänst.

Vi kommer att lägga upp lite olika tips från dem på bloggen, men redan nu kan ni surfa över till deras sida och läsa och hitta information som passar er bäst.

Invidzonens hemsida: https://invidzonen.se/default.aspx

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *