Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hälsning från Skövde Soldathem

Inblick på P 4

Skövde Soldathem, egentligen Skövde Soldathemsförening Prins Oscar Bernadotte, är ett av Sveriges största Soldathem och finns på garnisonsområdet mellan P 4 och Trängregementet.  Föreningen är ett bra stöd för soldater, anhöriga och veteraner och har som uppdrag att stödja vid utlandstjänst. De anordnar regelbundet träffar och strävar alltid efter att vara en trevlig mötesplats där alla ska känna sig välkomna.

Här kan ni läsa en hälsning från Linda Ericsson, föreståndare Skövde Soldathem:

Skövde soldathem är den röda byggnaden vid garnisonsområdet. Linda Ericsson, föreståndare, står som tvåa från vänster. På bilden ses även representanter från Försvarsmakten och Invidzonen.

 

Hej!

Jag heter Linda Ericsson och arbetar på Skövde Soldathem. Jag kommer inom kort att möta er anhöriga och soldater till MINUSMA 09 och MINUSMA 10 och berätta om vårt anhörigstöd.

Skövde Soldathem tillhör Svenska Soldathemsförbundet som är en ideell organisation som erbjuder stöd till soldater, veteraner och deras anhöriga. Soldathemsförbundets professionella stöd är utformat med hänsyn till de förändrade livsvillkor som möter både soldatens och dennes familj vid internationell insats eller långa övningsperioder. Oavsett om du är veteran eller anhörig så kan du behöva någon som lyssnar och ger professionellt stöd, då är du välkommen ringa vår jourtelefon. Vi erbjuder rådgivning för par, enskilda och familjer över hela landet.

Vi erbjuder också PREP-kurser för er som vill stärka parrelationen. Kursen innehåller olika teman, och ger er värdefull egentid att prata om vad som är viktigt för just Er. Kursen är viktig för alla er som vill få verktyg för förbättrad kommunikation och kan med fördel genomföras i samband med internationell insats.

På lokal nivå erbjuder våra soldathem runt om i landet en träffplats nära dig. På soldathemmen arrangeras aktiviteter och träffar för soldater, veteraner och anhöriga. Det ges också möjlighet att knyta kontakt med andra i en liknande situation.

Jag kommer att berätta mer om vad vi har att erbjuda på kommande anhörigträffar. Väl mött!

Linda Ericsson
Skövde Soldathem

Skövde Soldathem, Försvarsmakten och Invidzonen kommer framöver att sätta samman olika evenemang för att stötta soldater och anhöriga. För mer information kan du besöka: https://soldathem.org/soldathem/skovde/

 

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *