På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hur är säkerheten på plats?

Inblick på P 4

Bild från Mali 04

Säkerhetsläget i Mali är komplext, utmanande och innebär risker. Men den Maliska regeringen behöver stöttning i förverkligandet av det pågående fredsavtalet.

– Jag vill inget hellre än att kunna ge garantier för att alla skall komma hem välbehållna, av naturliga skäl är detta inte möjligt. Jag kan däremot garantera att vi har en utbildning och träning som gör att vi kan hantera dessa risker på bästa sätt. Vidare har vi bra materiel och fordon som är anpassade för de svåra uppgifter vi har att lösa, säger Magnus Frykvall, chef Mali 09.

Den pågående operationen i Mali beskrivs som en av de farligaste FN-insatserna någonsin och sedan den startade har flera attacker genomfört som riktats direkt mot FN-trupperna, där även svenskar varit drabbade. Den senaste attacken genomfördes för drygt en vecka sedan då ett större anfall riktades mot den gemensamma FN-campen, där även den svenska styrkan håller till. Trots flertal attacker har ingen svensk blivit allvarligt skadad och detta är till stor del att vi är väl utbildade, har bra utrustning och tar hand om varandra.

På grund av det rådande säkerhetsläget i landet är säkerheten på campen något som alltid är under utveckling. Det finns sedan upprättandet av campen bland annat skyddsrum, tydliga säkerhetsrutiner och splitterskyddande skyddsmurar (Hesco).

– Då ett antal attacker har skett i området där vi har vår camp är säkerheten högt prioriterad. Efter att själv ha besökt campen känner jag mig mycket trygg i de säkerhetshöjande åtgärder som vidtagits. Jag vet också att arbetet med att göra campen ännu säkrare ständigt pågår och vi kommer att fortsätta med det när vi är på plats.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *