Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medaljer på World Games

idrottiforsvaret

För ett tag sedan representerade jag Sverige under World Games på roddmaskin. World Games arrangeras var fjärde år och idrotter som ej är med på OS är med här. Rodd tillhör en av idrotterna under de olympiska spelen och det är dit jag siktar men därför kunde jag nu visa min kapacitet på roddmaskin.

Det var 31 olika idrotter som var med och ca 3500 tävlande. I våras kvalade jag in på tid för att tävla på 2000m och 500m. 2000m är ju enda distansen på vattnet och därför låg fokus på förbättring här.

Jag anlände till Wraclow i Polen två dagar innan tävlingsstart. Det var ett bra mottagande och många volontärer som tog hand om mig. Dagen innan tävling besökte jag arenan som låg ca 45min bussresa från boendet. Det blev lite lätt träning för att väcka igång kroppen efter resan.

Jag spanade in kända ansikten som jag skulle möta. Världsrekordshållerskan och OS fyran Olena Buryak från Ukraina. Hon var enormt stor. Jag som är 185cm lång och stor kände mig liten. Hon var lätt 10cm längre och vägde nog närmre 100kg! Men jag såg fram emot att möta detta odjur. Likaså Magdalena Lobning från Österrike. Inte så stor men bra teknik och kapacitet. Hon vann världscupen på vattnet nu 2017. Tänk att jag skulle få möta dessa! Jag såg fram emot ett tufft lopp och ta ut mig till max.

Under tävlingsdagen var jag lagom pirrig. Man känner sig nästan lite sjuk på morgonen men efter uppvärmning och försök att äta lite frukost känns det bättre. Väl på plats på tävlingsarenan mötte jag mina föräldrar som var där och hejade fram mig.

Jag hade en plan för mitt lopp och höll mig till den. Kroknade lite på slutet men gjorde ändå personligt rekord med 1,5sek. Sluttiden blev 6:38.2 min som räckte till silver vilket kändes väldigt kul!!! Jag kunde inte göra något åt Ukrainskan som slog sitt egna världsrekord med över 2 sek.

På eftermiddagen blev jag ganska urladdad men försökte göra det bästa för att återhämta mig till morgondagen. Jag hade ju 500m kvar att tävla på. Distansen jag gjort mycket bra resultat på. Jag hade världsrekordet till bara en vecka innan tävlingen då Olena tog det ifrån mig. Har var sugen på att ta det tillbaka.

Jag kände mig lugn och laddad innan tävlingsstart. Jag visste att det skulle bli en jämn kamp. Jag gick ut stenhårt och höll en väldigt hög takt. Jag öppnade på 1.21-1.22 fart och var snabbaste start någonsin. Låg jämt med Olena över 250m. Redan då kände jag, jävlar det här har gått fort. Bet ihop men gick in i väggen sista 150m och orkade inte hålla i hennes tempo där hon återigen slog världsrekord. Tyvärr blev jag ifrånkörd av en Polska också. Så slutade med brons.

Jag var besviken och ledsen efteråt. Jag ville mer. Men i efterhand känns det bra. Jag gick för guld och vinst och då måste man våga prova. Det gjorde jag. Förmodligen räcker det nästa gång. Jag lämnade Polen med ett silver och ett brons och motivation att bli bättre.

Jag är oerhört tacksam för allt stöd i min satsning mot OS. Särskilt från Försvarsmakten som ger mig möjligheten att satsa på min idrott. Utan er hade detta inte varit möjligt.

Nu tränar jag hårt i Mölndal för att göra debut på vattnet under SM den 18-20 augusti. Det ska bli spännande!

Cecilia Velin, Flygplatsman F17 

Personlig blogg

Bloggen om idrott och tävling i Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Ronny Andersson 8 augusti 2017 23:59

    Fantastisk insats Cissi, Grattis till medaljerna, topp tre i världen, WOW

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *