Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Världsmästarna är svårslagna!

idrottiforsvaret

Säsongen är äntligen igång.

”Grymt skönt att starta året med en seger”, säger Daniel Hansson. Det var svåra förhållanden med hårt väder och otroligt många starka lag på startlinjen. Tätklungan var länge ett stort getingbo och lag Swedish Armed Forces blev tvungna att sätta in två ordentliga ryck för att kunna komma loss för att kunna ta hem segern. .

Det är swimrun det handlar om. Årspremiär i Kroatien med ingredienserna 35 km löpning och dryga 10 km simning i stökigt hav.

”Vind på 10 -12 m/s och stora vågor gjorde loppet svårforcerat på de långa simningarna, den längsta 3000 meter i öppet hav. Swimruntävlingen på populära ön Hvar utanför Split i Kroatien var den första av sju deltävlingar i ÖtillÖ World Series under 2017. Försvarsmaktens lag med Daniel Hansson och Lelle Moberg, regerande världsmästare från ÖtillÖ 2016, fick ett kvitto på att vinterträningen har fungerat.

De siktar nu vidare mot nästa tävling i världsserien ÖtillÖ på Utö i Stockholms skärgård i slutet av maj, där de kommer bära den gula ledartröjan.

Foton: Irina Kurmanaeva, Rasmus Lodenius och ÖtillÖ

Personlig blogg

Bloggen om idrott och tävling i Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *