Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Två dygn har gått, snart börjar tävlingen …

idrottiforsvaret

Då du läser detta efter en natts skön sömn har SAFAT under de gångna dygnen paddlat havskajak bland valar och delfiner, treckat längs kritvita stränder, cyklat och burit cykel under den kolsvarta himlen, sprungit återigen, paddlat och avslutat gårdagen med en lång cykling. Starten på tävlingen har i huvudsak gått bra, men magsjuka i laget är inga bra förutsättningar för att utmana de bästa, det verkar som om det värsta nu är över för Malin men vi har fått rapporter om att Johan och Emil övertagit eländet. Lagmoral och djävlar anamma kommer nu till sin rätt. Natten som kommer för de tävlande blir intressant med navigering i mörker och sömnskuld för många lag. Under natten väntar den fruktade ryggen, en bergskam som här går under namnet ”the Castle”. Men att ta sig upp låter sig inte göras genom en enkel promenad. Då vi alla kan känna en viss stumhet i benen då vi ska besöka bekanta som givetvis bor högst i fyravåningshuset utan hiss ska de tävlande ta sig fram genom djungel och samtidigt ta höjdmeter efter höjdmeter på stenigt och lerigt underlag. Och endast gud vet vad som trillar ner i nacken då deras framryckning stör vardagens lunk för denna traktens små giftiga invånare. I morgon vet vi mer …

Foton Johan Lundahl/Jan-Henrik Bäck

Personlig blogg

Bloggen om idrott och tävling i Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *