På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Military World games är inte bara idrott.

idrottiforsvaret

Imorgon fredag invigs Military World Games i Korea. Närmare 7 300 idrottare och ledare förväntas enligt arrangörerna delta i den militära motsvarigheten till OS. Under 10 dagar kommer idrottarna att tävla i 24 grenar varav de svenska deltagarna är med i åtta grenar.

Även om det idrottsliga står i fokus för våra deltagare så finns det även en mer allvarsam bakgrund där idrotten är ett medel för att verka fredsskapande. Här får militäridrottare och ledare möta varandra i idrottslig kamp samtidigt som man umgås över gränserna utanför arenan. Korea är årets arrangör men den organisation som står bakom de militära tävlingarna är CISM. CISM är det internationella militärsportförbundet som bildades 1946 och är av FN erkänd partner för fredsfrämjande verksamhet. Organisationen är den i dag största globala idrottsorganisationen efter den olympiska rörelsen, med 134 aktiva medlemmar. Sverige och övriga nordiska länderna har sedan organisationens start haft en framträdande roll inom organisationen.

Under själva spelen kommer det därför att hållas flera olika möten mellan olika länders representanter. Från Sverige är det Generalmajor Karl Engelbrektsson ”head of mission” som representerar Försvarsmakten  och Sverige vid dessa möten.

Per Klingvall

Personlig blogg

Bloggen om idrott och tävling i Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *