På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Military World Games 2015, Mungyeong, Sydkorea

idrottiforsvaret

Nu börjar det närma sig avresetid för Försvarsmaktens trupp till de sjätte Military World Games som går av stapeln i Mungyeong i Sydkorea mellan 2 -12 oktober. Military World Games är den militära motsvarigheten till OS och under de 10 dagar spelen pågår kommer ca 8700 deltagare från 110 länder prestera på högsta internationella nivå i 24 olika sporter. Flertalet av deltagarna är i världstoppen även civilt och har deltagit i både OS, och VM i sina respektive idrotter. Försvarsmakten kommer delta i orientering, fäktning, skytte, triathlon, marathon samt i militär,  marin och flygfemkamp.

Sydkorea som arrangörer är heller inga duvungar i sammanhanget . De har både arrangerat Sommar OS (Seol 1988) och Fotbolls VM för Herrar (2002) så räkna med ett arrangemang av yppersta värlsklass.

För vår svenska trupp som består av drygt 100  aktiva och ledare väntar nästan två veckor av fanatstiska upplevelser såväl tävlingsmässigt som kulturellt. Vår trupp kommer att vara fördelade och bo på två orter, i Goesan i norr och Yeongseong  i sydväst. Orterna ligger drygt 4 timmars bussresa från Seoul. Tävlingmässigt vet jag att våra atleter är laddade och i toppform och kommer prestera på sitt yttersta.

Här under hittar ni länk till youtubekanal för MWG 2015 och längre ner kan ni ta del av videoexempel från spelen. Dessutom  hittar ni exempel på hur de sista förberedelserna inför spelen kan se ut och aktuella artiklar och annan media för en del av våra deltagare i spelen:

Här hittar ni den officiella Youtube kanalen för spelen

http://www.sla.se/skovde/2015/09/23/officerare-i-military-world-games

http://blogg.forsvarsmakten.se/tvekandodar/2015/09/21/tio-dagar-kvar/

Vi ser fram mot många härliga dagar med bra tävlingar och goda resultat, möjligheter till att knyta nya kontakter samt förmånen att få ta del av den sydkoreanska kulturen.

Hälsningar
Mattias Lindström, pressansvarig

Personlig blogg

Bloggen om idrott och tävling i Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Micke 4 oktober 2015 12:03

    [Mer en direkt fråga än en kommentar.]
    Det här är stort och spännande! Någon som vet var man kan få reda på alla resultaten eftersom? Letat som besatt på nätet utan framgång.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *