Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Fokus på rekryteringen

hvinsatsplutonchefen

Har under dagarna två varit på Hemvärnets rekryteringsseminarium i Uppsala. Lyssnade igår på Informationsdirektören och hans syn på rekrytering och attraktion. Det känns mycket positivt för mig som plutonchef att samarbete är ett av ledorden när det gäller den framtida rekryteringen till Försvarsmakten. Att vi inte längre pratar det enskilda förbandet eller vapengrenen utan pratar Försvarsmakten.

En sak till som glädjer mig är att det blir mer och mer uttalat att varje individ i Försvarsmakten har en roll att spela när det gäller rekrytering. Att rekryteringen inte är någon liten obskyr grupp som sitter i ett hörn och pysslar med detta. Utan det är soldater som speglar målgruppen som skall ut och rekrytera till Försvarsmakten.

Det bra att synen på lagspel växer sig stark inom ledningsfunktionerna, Högkvarter och HR-Centrum. För detta kommer att rinna nedåt i organisationen. Mycket positivt!

Personlig blogg

Plutonchef vid en Hemvärns-Insatspluton.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *