Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Rörlig personal

hvinsatsplutonchefen

Hade nyss ett samtal med en av våra bandvagnsförare, hon har kommit fram till att hon vill byta kompani. För mig är det självklart att personal som vill byta enheter ska få byta enheter om mottagande enhet vill ta emot personalen.

Jag tror att på lång sikt kommer enheter som har en sund personalpolitik att ha en kö av personer som vill byta till deras enheter. De som inte kanske inte lyckas lika bra i HR-frågor inte kommer att ha kvar personalen.

När det gäller rörlighet mellan plutoner, kompanier, bataljoner och förband tror jag att övriga Försvarsmakten har mycket att lära av Hemvärnet. I Hemvärnet ser man hellre att personalen hittar en ny befattning någon annanstans i organisationen. Än att de ska ställas inför ett ultimatum att sluta eller vara kvar där de inte trivs.

Tänk på att vi har med frivilliga att göra som mycket snabbt kan rösta med fötterna. Har vi alla en sund personalpolitik bra och givande övningar behåller vi personalen längre. Behåller vi personal längre kan vi satsa mer pengar på bra övningar istället på rekrytering.

Personlig blogg

Plutonchef vid en Hemvärns-Insatspluton.

1 kommentar

  • kenneth 17 april 2012 22:43

    håller med att det är viktigt att låta individen få bestämma. rörligheten mellan olika befattningar är bra. ibland vill man bara trappa ned ett tag och då ska man inte behöva sluta

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *