Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vision

Vår vision

Människor besitter rent allmänt varierande villkor, förmåga och begränsningar.
Genom utbildning i Human Factors får vi förståelse för hur samspelet människa – teknik – organisation fungerar. Perspektiven kan vara olika (t.ex. individ, organisation, psykologiskt, medicinskt och så vidare).

Human Factors kan i korthet sammanfattas med; alla inre och yttre faktorer som påverkar oss i samspelet människa – teknik – organisation (Human Factors studeras vanligen utifrån olika situationer i arbetslivet med tyngdpunkt på befattningar och branscher med mycket höga krav på säkerhet).

Försvarsmakten är en organisation i vilken Human Factors behöver en självklar plattform för utbildning, diskussion och utveckling. I grund och botten är Human Factors direkt kopplat till medvetenhet och beteende i fråga om säkerhet. En framgångsfaktor i Försvarsmakten är just säkerhet.

Vår vision är inte enbart att FMTS ska ligga i framkant och vara tongivande inom ämnet Human Factors i Försvarsmakten utan även att all personal i Försvarsmakten – oavsett befattning – ska kunna erbjudas en anpassad utbildning i Human Factors – applicerbar inom respektive verksamhetsområde.

/Jens