Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Om Gabriel

Sen 2019 är jag lärare i Human Factors. Jag började i Flygvapnet på F5 i Ljungbyhed som flygtekniker 1989 och arbetade med service och underhåll på flygmaskiner fram till 1997 då flottiljen lades ned. F14 i Halmstad (idag FMTS) blev nästa arbetsplats och här jobbade jag inledningsvis i huvudsak med basmateriel dvs all kringutrustning för att hålla flygplanen i luften. Redan 2000 fick jag förtroendeuppdrag för Officersförbundet och var ordförande i våra lokala officersförening i många år. Under den tiden väcktes ett intresse för bland annat arbetsmiljö, ledarskap, verksamhetsutveckling och ledningsfrågor. Så när jag fick frågan om att börja jobba med Human Factors utbildning i FM kändes det som ett naturligt steg att ta. Erfarenheterna som flygtekniker och facklig förtroendeman parat med ett sunt ifrågasättande i att ställa frågan ”varför?” har hjälpt mig i min personliga utveckling mot lärare i HF. 2016 påbörjade jag ett program vid Lunds Universitet, Human factors & System Safety, som har gett mig ytterligare insikt i ämnet.

Jag är gift med Carina och vi har två barn, numera utflugna. Mina fritidsintressen rör sig kring musik och det nyligen återfunna MC intresset.