Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Efter missionen

Hjärtat

Efter min utlandsmission valde jag att satsa på ett liv utan militära inslag. Hade det bara varit upp till mig så hade jag antagligen sökt mig till ytterligare utlandsuppdrag, men som tur var så var så hade jag inte bara mig själv att tänka på.

Det var flera förhållanden som gick i kras under missionen och visst var även jag orolig över hur det skulle gå. Under en mission är det nog betydligt svårare för den som är kvar hemma i Sverige och får leva med ovissheten och osäkerheten. Jag som är i missionen vet ju vad som händer runt mig och jag känner mig relativt trygg i situationen, men min sambo som är hemma har bara mina telefonsamtal och brev att skapa sig en uppfattning utifrån. Att det då var och är många förhållanden som inte håller är inte så konstigt.

Jag hade dock haft turen att hitta en kvinna som valde att vänta på att jag skulle komma hem. Hon gjorde dock väldigt klart att det inte skulle uppskattas om jag åkte på ytterligare en mission, då tiden som gräsänkling inte varit allt för rolig. Så jag gjorde mitt val och jag valde kärleken. Det valet ledde mig till det livet jag lever idag, mer än tio år senare. Gift med just den kvinna som valde att vänta på mig och som jag nu har två barn, 2 och 5 år gamla, tillsammans med.

Där kunde mina erfarenheter inom Försvarsmakten stannat. Men, det gjorde de inte...

Personlig blogg

Det här är en blogg som försöker att på ett enkelt sätt berättar om hur det är att vara en liten del av Försvarsmakten, samtidigt som man är en stor del av något annat.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *