Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Eftersökt resurs

hemvarnet

_DSC8308 kopia

Motorcykelordonnanser är ett exempel på en eftersökt resurs på eftersök eftersom de snabbt kan söka av vägar och stigar i området.

De senaste veckorna har hemvärnet deltagit i flera stora eftersök. Den militära organisationen med personal, logistik och samband är väl anpassad för att samverka med polis och räddningstjänstpersonal.

I många fall har hemvärnet bidragit till att rädda liv, en 79-årig kvinna hittades i skogen utanför Bjurvattnet efter två dygn, nerkyld men vid liv. Ett annat eftersök med lycklig utgång genomfördes i Fagersanna. En 77-årig kvinna hittades liggande på marken av hemvärnshunden Hummer flera kilometer från platsen hon försvann, kvinnan hade då varit försvunnen i mer än 48 timmar. I Örnsköldsvik hittades en försvunnen man av motorcykelordonnanser efter några timmar.

Men alla eftersök får inte ett lyckligt slut, den 27-åriga man som raporterats saknad i Mohed hittades död och den kvinna som försvann utanför Enköping hittades död efter eftersöket avslutats. Vid behov kan Försvarsmakten bidra med krishantering tillsammans med de bataljonpastorer som finns i hemvärnsförbanden.

Ni kan läsa mer om hemvärnets stöd till samhället i papperstidningen som går att ladda ner i pdf-version på vår webbsida tidningenhemvarnet.se

Therese Åkerstedt
Tidningen Hemvärnet

Personlig blogg

Hemvärnet/nationella skyddsstyrkornas roll i vårt nationella försvar och stöd till samhället. Inlägg av Tidningen Hemvärnet, rikshemvärnsavdelningen, HvSS och Sveriges 40 hemvärnsbataljoner.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *