Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Check flight!

Helikoptereleverna

Det har gått ett tag sedan vi skrev om vår flygning och mycket har hänt sedan dess! I simulatorn övade vi trafikvarv och nödprocedurer i några veckor innan det var dags att göra det i en riktig helikopter. Detta avslutades med en så kallad check flight som innebär att man flyger med en annan instruktör än sin ordinarie och får under två timmar visa att man behärskar alla procedurer som vi har tränat på. Det innehöll olika starter och landningar, simulerade nödprocedurer så som motorbortfall, stjärtrotorfel, motorbrand med mera. Efter avslutad check flight är det nu dags för solo flight! Solo flight innebär att två elever flyger tillsammans utan instruktör. Denna skulle vi genomföra i veckan men på grund av för starka vindar, över 15 knop, fick vi inte göra det. Så nu är det planerat att vi ska få göra det något senare. I och med detta avslutas också den första delen i vår helikopterträning och vi ska nu gå in i terräng- och navigationsfasen som börjar med simulatorflygningar under kommande veckor.

Morgonflygning med full flotta

 

Utöver flygningen så har vi haft väldigt bra väder här nere i Tyskland, och har därför spenderat mycket tid ute på volleyboll- och fotbollsplan. En och en annan glass har vi även hunnit med.

Sagolika vyer från kontoret

Sagolika vyer från kontoret

Goda kamrater påväg mot en fulltankad EC

Goda kamrater påväg mot en fulltankad EC

 

Vi har också en tråkig nyhet att meddela. Det här är en krävande utbildning med ett högt studietempo, och en av oss i gruppen har fått lämna utbildningen. I detta fall har det inte räckt hela vägen och flygskolan valde att avbryta utbildningen för vår kurskamrat. Självklart är detta jättetråkigt eftersom vi tvingas att ta farväl av en mycket god vän!

 

/ OLE och MAO

Personlig blogg

Vi som skriver för Helikoptereleverna är precis det som bloggens namn antyder, helikopterelever som befinner oss i olika stadier på vår väg mot yrket som helikopterpilot inom Försvarsmakten!

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *