Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bästa Micael Bydén

gronsak

Min bok ”Kapten Kastrull – en våldtagen soldats sanna berättelse”, ligger just nu och väntar på Högkvarteret. En av mina tidigare deltagare på en kombattantutbildning och vän, gav den personligen till din sekreterare i morse. Det känns fint.

Min hälsning som jag skrivit i boken:

”Bästa Micael Bydén, jag hoppas du läser min bok.
Min ambition är varken att smutskasta Försvarsmakten eller de personer som utsatt mig. Varje individ får stå för sina egna handlingar.

Jag bär fortfarande uniformen med den svenska flaggan på ärmen med stolthet.

Det jag vill, är att väcka diskussion och förändra. På högsta nivå vet jag att du och flera andra arbetar hårt för frågor kring värdegrund och till den kopplad problematik i arbetsmiljön, som jag också tar upp i min bok. Det svåra är att få visionen att spridas ner genom alla lager i organisationen.

Kontakta mig gärna!

Jag har så många idéer, tankar och förslag på hur vi kan förändra Försvarsmakten till det bättre och därigenom göra oss starkare och framför allt för det med sig en motståndskraft som hjälper oss att möta komplexa situationer i framtiden.


Ser fram emot att höra av från dig.

// Författare Sara Trygg
Författare, föreläsare, poet, soldat och människovärdeskämpe.”

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.