Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Min framtid i Dina händer

gronsak

Har du min nästa utmaning?

Nu har jag snart avslutat ett par hektiska år i livet med tredubbel arbetsbörda och går in i ett nytt steg, många erfarenheter rikare.

Men vad ska jag göra av alla mina nya kunskaper?

Letar du efter någon som är driven och som söker nya utmaningar?

Gärna i Uppland/Sörmland/Västmanlands län.

2021 tar jag kandidatexamen i Historia, med inriktning på att förstå konflikter, internationella relationer och trauman ur historiskt perspektiv. Förutom detta har jag tagit en yrkeshögskoleexamen inom Beredskap – och säkerhetssamordning. Inkluderande kunskap inom krisberedskap, samhällssäkerhet, beredskapsplanering, riskhantering, krishantering, informationssäkerhet och skydd mot olyckor. Jag är också Grp Ch i det gröna, med en mångårig erfarenhet och jag älskar att utbilda inom brand, CBRN och att vara skjutledare.

Mina kursare går in i roller som säkerhetschefer, beredskapssamordnare, lärare, åklagare, CIO, CISO och mycket mer. Jag gillar min uniform med den svenska flaggan på ärmen. För stunden känner jag mig väldigt kluven var jag gör bäst nytta.

Kanske du har några tips eller idéer!?
Du kan skriva fritt i kommentatorsfältet, eftersom alla kommentarer går in för granskning innan de publiceras och de behöver inte göras synliga.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

6 kommentarer

 • Lars 31 januari 2021 14:56

  Varför inte fortsätta hos Kungen? Att arbeta för förändring och förbättring bör vara smidigast att göra "inifrån"...
  /Lars

  • gronsak Lars 31 januari 2021 14:58

   Ja, det är en väg! Absolut. Mycket tankar...

 • Bengt Linde 1 februari 2021 17:25

  Fortsätt inom det militära Du verkar vara ett superämne Vi behöver fler starka kvinnor i försvaret

  • gronsak Bengt Linde 1 februari 2021 17:45

   Tack för dina ord! Det värmer! Det svåra i det gröna är kombinera arbetet med familjelivet. Särskilt om du vill vidareutbilda dig (officer). Jag är fortfarande ensam med ett barn. Vi får se våren an!

 • Lage 2 februari 2021 15:06

  Har du kollat om det finns något på MSB?

  • gronsak Lage 2 februari 2021 18:34

   MSB är mycket intressanta, jag har faktiskt arbetat lite för dem vid sidan av. Toppen tips!