Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Trippel-examen

gronsak

Jag hade sett fram emot att öva stort med min grupp under våren, men nu tror jag på en kanon-fin höst istället.

Hoppas också på tre olika examen inom kommande år.

Jag har skrivit min hemtenta i riskhantering och gjort risk- och sårbarhetsanalyser på distans i grupp hela våren. Det går bra, ett års utbildning kvar.

Utöver det har jag avslutat min första forskningsuppsats om kvinnliga lokala politiker och deras arbete mellan 1886-1914. Innan allmän- och lika rösträtt kunde kvinnor från 1910 rösta och kandidera lokalt och dessförinnan ha roller i olika nämnder. Ett års utbildning kvar och en till stor uppsats, det går bra.

En eller kanske två utbildningar till påbörjas i höst eller under nästa sommar med examen inom något år.

Det är både Universitet, Yrkeshögskolan och Försvarsmakten som får dra parallella inlärningsvägar som berikar varandra i mitt liv.

Hur det än är, är det att arbeta med rekryter jag gillar allra mest.
Min grupp och pluton är så klart alldeles speciella också, på sitt sätt :-D.

Och så det stora, jag ska bli författare (tror jag) också. Jag har fått två år att slutföra ett manus till ett förlag. En soldatkollega korrekturläser för fullt, jag har skrivit länge.

Får se om jag hinner förbi bloggen här någon gång...
Kanske är det här ett avslutande inlägg, eller en ny början... Senare

Önskar alla läsare en riktigt bra sommar!
Tack för att du finns!

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.