Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Plutonchefens ord

gronsak

Att inguta mod, i en orolig själ
tända en gnista av ny kraft, i en trött kropp
Att få en individ att kämpa in till livets sista andetag
Ett ledarskap svårt, men också fyllt av utmaningar som ger glädje

Chefskap, ledarskap, plutonchef som gruppchef.

Jag är stolt över min plutonchef, en förebild vill jag säga. En individ som inger trygghet, öppenhet och ger oss ansvar, vi ger resultaten han strävar efter och jag är glad att jag är en del av helheten.

En plutonchef som låter mig och mina kollegor växa och där vi känner oss sedda. Ansvaret ger ringar på vattnet, och vi blir bättre, snabbare, effektivare och mer sammansvetsade.

Plutonchefens ord, är viktiga, väl avvägda och ger oss en visshet och riktning, vi arbetar i chefens anda, tillsammans.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.