Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Anmäl alla skador

gronsak

Det är lätt hänt att skada sig på en övning eller bara en vanlig utbildnings- eller arbetsdag. I mitt fall skadade jag mig på en mycket stor övning för över 18 månader sedan.

Jag var klok. Jag besökte sjukhus på plats, fick skadan dokumenterad, ordentligt omhändertagen och kvitto på besöket. Utöver detta så rapporterade jag min skada till min chef och fick samtidigt skadan anmäld till den försäkring som Försvarsmakten är kopplade till. Skadan skedde på övning, på jobbet, då ska den anmälas och det ska göras korrekt i alla steg.

Om du har kvar besvär, eller som i mitt fall ett ärr, 18 månader senare, måste DU kontakta försäkringsbolaget (AFA försäkringar) på eget initiativ igen. Alla dina ärenden är nåbara hemifrån med BankID från deras hemsida, bara att logga in. Ladda upp dina bilder på eventuella ärr och du får ersättning. Har du kvar andra men, så finns kontaktuppgifter under flikarna på dina ärenden. Du får då kontakt med samma handläggare som tog emot ditt ärende från början. Sedan så får du en mall att fylla i och sedan får du ersättning för kvarvarande men.

Det är lätt att vara efterklok och gå med värk efter en skada som skett för länge sedan. Det är därför viktigt att se till att skadan anmäls korrekt direkt på arbetet. Vem vet om du har kvarvarande problem om 6 veckor eller om 2år?

Försäkringar är till för att täcka upp om något hänt dig som påverkat dig negativt eller begränsar dig på annat sätt.

Hemma, privat, i min dotters fall, ledde hennes sjukhusbesök och anmälan till vårt försäkringsbolag, att hon får ett 6-siffrigt belopp på kontot när hon fyller 18år.

Glöm inte dina försäkringar och glöm inte att anmäla om du skadar dig på arbetet, direkt när det inträffar.

Ditt fall kan också leda till att arbetsrutiner behöver ändras eller ses över, för att förhindra andra från att skada sig på samma sätt.

Jag säger det igen!
Skadar du dig på arbetet, kom ihåg att anmäla på korrekt sätt och kom ihåg att följa upp ditt ärende.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.