Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Värsta Bästa Skjutdagen

gronsak

I tisdags var det jag och en kollega som skulle hålla i en RA 180 utbildning. Till saken hörde att vi inte hade en enda radio på kompaniet för alla var på GT. GT är något som all militär utrustning genomgår regelbundet för att den ska vara i funktionsdugligt skick.

Sagt och gjort fick vi hålla i en par timmar lång utbildning utan några radioapparater. Det blev faktiskt riktigt bra ändå. Vi slopade helt enkelt alla RA 180 delar av utbildningen, till förmån för mer om antennlära och talsinalering. RA 180 kommer vi hur som helst kunna hinna lära ut om några veckor, då vi har möjlighet för ett nytt utbildningstillfälle.

Så kommer den dagen jag längtat efter, vi ska skjuta samtliga vapensystem i plutonen. Jag ska få möjlighet att få skjuta lite mer Block B på pistol och så ska alla få prova skjuta alla vapen. Kunskapsöverspridning, så det finns en bra grund hos samtliga i plutonen (pansarskott, GRG, AK, pistol, KSP och även möjlighet att få sätta upp lite larmminor). Hur bra som helst, eller hur?

Men jag har suttit på sjukhuset med dottern och det får ta sin tid. Det känns svårt, på många sätt. Barn går först, så är det, men jag saknar också den här dagen, den dagen som aldrig fick bli av. Dottern mår bättre, men kommer förmodligen aldrig bli helt bra, bara en sån sak.

Det känns lite tomt när veckan summeras.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.