Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Som Obama?

gronsak

Jag vet inte om jag lyckas vara en supermänniska i år. Men just nu känns det som det.

Du vet sådana där toppmänniskor som går upp klockan 04 på morgonen för att träna och som har avklarat sitt första möte innan en normal människa ens har hunnit tänka på frukost. Presidenter och företagsledare som säger att 4 timmars sömn per natt räcker, om det görs effektivt.

Det har jag inte känt som jag klarat förut. Men det gäller att lyssna på kroppen. Just nu kan jag, just nu finns kraft.

Varför inte använda den, på ett sätt som känns bra? Så länge det känns bra.

Arbete, extra arbete och pluggar dubbelt. Bara studierna på högskola och yrkeshögskola är 150%, på distans. Därutöver var jag redan 06:15 på gymmet och jag har en ponny som dottern tränar och tävlar och så hunden, katterna och jag är ensamstående och åker regelbundet på övningar och utbildningar i skogen. Dessutom flyttar jag just nu, med packning och planering, med allt var det innebär.

Appen Brain Focus hjälper mig att få styr på distansstudierna. Den kopplar bort telefonens störande funktioner som sms/samtal när jag studerar och talar om för mig att nu är det rast. Imponerande hur mycket mer effektiv studietakt jag får, när jag följer hjärnans inlärningsmönster.

Det gäller också att kunna boka av, säga stopp om något inte känns bra. Det finns inga måsten.

Dagens alla uppgifter har varit mycket givande och spännande.

Jag trivs det är huvudsaken.
Sova tänker jag även fortsättningsvis göra minst 7 timmar per natt. Det känns mest hälsosamt.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.