Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Att prata på ett nytt sätt

gronsak

Hålla utbildning, det kan jag.
Att stå inför en grupp, det är jag van vid.
Prata, inga problem.

Men att planera ett möte och tala för sin sak, det är något helt annat. Hur lägger jag fram det jag ska framföra, hur lägger jag upp argument och får den röda tråden att bära?

Idag fick jag en professionell ögonöppnare. Jag hade en möjlighet att öva på det ovan just nämnda. Det var inte helt lätt att hitta rätt ord och struktur i det nya sammanhanget.

Om några veckor ska orden sitta, det ska bli spännande att få medverka i det kommande mötet. Jag kommer berätta mer framöver.

Nu till veckoslutet ska jag åter träffa mina kollegor på den civila sidan. De som ska se till att beredskapsplaner upprättas och efterlevs på olika platser i Sverige. Det är också ett annat språk. Samverkan mellan det gröna och det samhälle vi ska skydda, pratar inte alltid med samma ord.

Det är som att prata i radio, först är det nya språket ovant och begränsande. Sedan leder strukturen till nya möjligheter att få fram det som önskar sägas. Så att budskapet når ut, med klarhet och tydlighet som ej kan missförstås.

Det är så utvecklande och jag är glad för de möjligheter jag får.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.