Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Överkörd av bussen

gronsak


En av de busshållplatser jag ofta trafikerar med uniform har ingen gatubelysning och jag står mitt ute i granskogens mörkaste hörn. Bussen kommer en gång i timmen på helger och två gånger i timmen på vardagar, så ska jag komma i tid, är det viktigt att bussen stannar.

Tre gånger på kort tid har bussen missat mig, när jag burit uniform.

Detta efter att jag bytte från min mycket fula gamla slitna ”antika” grå benreflex till den gröna. En slump kanske. Är det reflexen som gjort att bussen missat mig? Syns jag inte tillräckligt bra? För att undersöka detta jämförde jag först min gröna benreflex med en vanlig rund reflex. Sedan provade jag att belysa de gamla benreflexerna som jag har kvar och den nya gröna. Till min förvåning fungerade de gamla reflexerna över förväntan.

Det värsta är inte om bussen missar mig, utan om jag blir påkörd där jag går ute i vägrenen. Jag gillar den ljusa distinkta reflektionen från den gamla benreflexen.

Vad tycker du?

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.