Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Godkväll Furir

gronsak

En kväll kände jag att jag inte nått hela vägen fram. Det hade varit mycket att göra, bråda dagar med många omfallsplaneringar. Jag satt ensam och reflekterade över min utvecklingspotential och det fanns mycket som jag inte var nöjd över. Då peep det plötsligt till i mobilen, jag läste förvånat rad för rad. Jag hade fått ett samlat sms undertecknat alla mina kvinnliga rekryter.

Ibland funderar jag på varför jag älskar att utbilda och utveckla rekryter. Det är för att de ger så mycket tillbaka. Jag utvecklas själv genom att lära ut och jag vill att alla ska känna sig inkluderade och komma i mål med sin utbildning. Jag ger allt och jag ser att det ger otroligt mycket tillbaka.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.