Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Planering och Pyssel

gronsak

Många bollar i luften, läser igenom ”Värnkraft” (DS 2019:8) samt ”Motståndskraft” (DS 2017:66), om du ännu inte har gjort det, gör det. Lättläst och enkelt att ta till sig. Förbereder en kort essä utifrån Värnkraft, det är svårt att ringa in och begränsa ämnet, det finns så mycket som är intressant.

Några gamla klisterlappar från skjutbanan rensas ur fickorna och bidrar till dotterns Halloween pyssel, kul att det kommer till användning.

Jag tänker igenom Sisky T1 kursen som jag snart ska hålla på kompaniet, samt kommande övningar på MSB där jag ska vara med.

Träningsplanen och nästa mål inom fälttest och kompetensprov ligger också i förberedelsefasen, var vill jag vara nästa år? Hur mycket kan jag slipa ner sekunderna? Vad krävs det för att jag ska nå dit?

Höstens dimma sveper sitt täcke över skogen, frosten talar om att vintern snart är här. Allt vilar och tar kraft inför kommande planer. Jag tror 2020 kommer bli ett mycket intressant år på många sätt.

 

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.