Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Som klister

gronsak

När jag inte når hela vägen fram,
det känns som ett klister.

Att vara mamma och ensam, dygnet räcker inte alltid till... 16 dagar har jag varit borta, mer eller mindre. Att vara i grönt betyder att vara borta ibland.

Hög arbetsbelastning och jag är inte nöjd med min egen insats. Egentligen är jag tillfreds med den utbildning jag hållt i. Jag hade inte kunnat gjort det bättre inom de ramar som jag fått. Jag är mer kritisk till mitt ledarskap, jag fick inte tid att lära känna min trupp. Inte tid att se samtliga individer i gruppen och jag kunde inte bemöta dem som jag önskar.

Tänker.

Kort varsel, lite förberedelse, allt fokus har gått till vad jag ska leverera enligt planen, truppen har hamnat i andra hand. Bemötandet, det är nog det jag inte är nöjd med. Tidspressen medgav inte plats för längre reflektion och möjligheter att tänka igenom hur jag ville agera i olika situationer.

Självkritisk.
Utveckling.

Barnet glad att jag är hemma, bjuder mig på risgrynsgröt och taccochips (!).

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

2 kommentarer

 • Viola 2 november 2019 09:36

  Du såg mig i truppen och förstod exakt vad jag behövde och när för att utvecklas vidare. Det är stort och något enormt fantastiskt. En unik upplevelse för mig. Och jag går stark och stolt vidare. Tack för att du har fått mig att växa. Var stolt över det. Du ser människan och det är en enorm förmåga.

  • gronsak Viola 2 november 2019 09:45

   Tack för att du delar det du känner.

   Jag har sett mina utvecklingsområden och tagit till mig nya delar av mitt ledarskap som ska slipas till, som tidigare inte gjort sig uttryck.
   Men visst ser jag samtidigt det jag gjorde som var bra.
   Den resa du gjort under utbildningen, dina erfarenheter och kunskaper kommer att bli till stor nytta för Försvarsmakten i framtiden.