Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Gör mig stolt

gronsak

Gör mig stolt!
Det är det jag önskar.
Låt mig få känna att jag är glad att jag utbildat er!

I morgon är det basker på för 28 GU-F rekryter på Väddö. Veckorna som varit har varit utmanande både för oss instruktörer och framförallt för deltagarna.

Ett av veckans bästa ögonblick var helt klart denna rekryts insats. Hon har tidigare ingen grön erfarenhet och har ingen utbildning till gruppchef således. Att då vid första stridskontakt agera som nedan, är riktigt fint att se!

Ibland vet jag inte om jag som instruktör ska skratta, gråta, bli vred eller lycklig. Men dessa rekryter har verkligen imponerat på mig under slutövningen.

När röken lagt sig och skyddsmasken kom på, då blev det allt tuffare för rekryterna att lösa uppgifterna. Men de fortsatte att hålla samman, göra sitt yttersta och gav sig inte.

Att rekryterna på fjorton dagar skulle bli så duktiga skyttar och få en sådan grund i soldattjänsten hade jag svårt att tro att det var möjligt.

Jag är så tacksam för att jag fick biträda pistoltäten, ledd av en mycket pedagogisk löjtnant. Att själv få ansvara för mental träning, morgon BRAK, CBRN, folkrätt och strid har utvecklat mig mycket. Speciellt folkrätten som jag aldrig hållt i förut samt alla befäl som bidragit med stort och smått till befälslagets kompetenser har gett effekt i utbildningen och mina egna kunskaper.

Men viktigast av allt är alla mina fantastiskt duktiga och kämpande rekryter, som i morgon med stolthet kan ta på sig sin basker.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.