Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett djupt andetag

gronsak

Jag tar ett djupt andetag,
in genom näsan
och ut genom munnen.

Jag känner hur buken höjs och sänks
och lugnet infinner sig.

Det var en ledsam morgon.
Dottern ville inte att jag skulle åka, jag hade velat krama henne i tusen evigheter. Klockans siffror talade sitt dystra språk, 8 minuter till avgång. Tågstationen ligger så nära hemmet att den kan skymtas från fönstret.

Tur att det idag finns mobiltelefoner. Små sms med hjärtan, enhörningar och hästar dyker upp på mobiltelefonens skärm, så snart jag lämnat lägenheten. Kramar skickas och jag skickar tillbaka, massa hjärtan och enhörningar. Under resan mot Karlsborg hinner jag även hjälpa till med läxan i engelska på distans.

Jag tänker på alla föräldrar runt hela jorden som av olika skäl inte kan vara med sina barn. I tankarna finns också alla mammor och pappor som just nu arbetar för det svenska försvaret och som har långt till sina knattar.

Jag tar några andetag till, antecknar allt jag måste komma ihåg inför den kommande övningen som jag ska vara med och hålla i.

Det känns bra nu.
Dottern är glad igen.
Jag känner mig närvarande, fast jag åker allt längre bort.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓