Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tusen tankar

gronsak

En vecka kvar!

Tusen tankar har vänts fram och tillbaka i huvudet. Har vi allt som behövs? Har jag glömt något?

Efter ett otroligt trevligt möte på K3 har vi satt den sista planeringssnurran i rullning.

Jag och mitt kvinnliga befälslag ser så fram emot denna Military Weekend, för enbart tjejer. Redan nu märker jag hur erfarenheter börjar överspridas oss i befälslaget emellan. Att vara kvinna och aktiv i Försvarsmakten, från olika regementen, med olika bakgrund, ger perspektiv. Det är en sak att samverka i ett forum eller på ett möte. Nu ska vi få möjligheten att arbeta, bo och äta ihop, en hel intensiv helg. Leda, öva, förevisa och dela med oss av våra erfarenheter, till vad vi hoppas på, våra framtida kvinnliga kollegor.

Dags att jag lär mig delegera uppgifter, så jag har tid för den övergripande organisationen och ser helhetsperspektivet. Det är mycket att förbereda. Jag ger bort en uppgift jag brinner för, morgon BRAKen och skapar plats för mina kollegor att ha egna ansvarsbitar.

Att få förevisa strid och leda den med en helt kvinnligt grupp...
Att ta plats för våra frågor och tankar utan att vara minoritet i rummet.
Att ge deltagarna en bred bild av vår verklighet.
Det ska bli så intressant.

Snart står jag på fästningstorget och hälsar deltagarna välkomna, men jag är inte ensam, jag har nog aldrig känt mig så inkluderad som jag gör just nu.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.