Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Samband gör sig bäst i praktiken

gronsak

Det knastrar och det sprakar, men visst hörs det vad jag säger. Improviserade antenner, på öppen mark, bakom en vall eller under en gran. Får vi samband? Vi flyttar oss, vi lyssnar och vi provar igen. Det är spännande.

Verkligheten är det bästa klassrummet.

Vad viktigt det är, allt det som jag ska kunna lära ut, när hösten blivit vinter. Några veckors utbildning till återstår.

Hemma försjunker jag i tankar framför skärmen när jag ser en amerikansk verklighetsbaserad krigsfilm. Indirekt på grund av dåligt samband dör 19 soldater.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.