Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Passion

gronsak

Mitt yrke = En relation

Jag älskar mitt arbete, jag har skrivit det förut. De varierande arbetsmiljöerna, utomhustiden, uppgifterna, ansvaret. Mitt yrke får mig att känna att jag kan bidra med något värdefullt.

Igår satt jag i timmar  när jag kom hem på kvällen och försökte ge bloggen ett någorlunda estetiskt uttryck. Uppdateringen av FMs bloggportal i somras gjorde att mina inlägg fick hopplöst ”utsmetade” och ofta pixelerade bilder som följd, något som jag försökte ta tag i under kvällen.

Totalt har bloggen producerat över 500 A4-sidor, jag har aldrig tidigare lyckats pysslat ihop ett längre Word-dokument. Jag klistrade ihop mina inlägg om jag vid något tillfälle skulle vilja skriva ut dem. Antalet ord jag skrivit var närmare 70 000 (ca 140 sidor ren text)!

När jag bläddrade mellan mina gamla inlägg ser jag en gemensam sak. Passion för det jag gör! Hemma till dottern, i tjänsten i mina arbetsuppgifter och till mina rekryter. Jag känner, jag älskar, jag kämpar, för det jag tror på. Jag tror på mitt barn, jag tror på ett starkt välutbildat svenskt försvar.

Jag brukar säga till mina rekryter att de utvecklats, men vad mycket jag utvecklats själv!

Jag har  hittills fått uppleva enormt många spännande dagar i gröna kläder och jag vet att det väntar många fler. Tacksamhet är det som jag känner inför de utbildningar jag fått gå, de människor jag fått möta och de resor som jag gjort i tjänsten.

Det är fantastiskt!

Om du har en stund, titta gärna tillbaka på mina gamla inlägg. Sidorna är inte alltid så estetiskt vackra i bloggen, ”undefined” texten är svår att få bort från vissa bilder, samt att få bilderna där jag vill ha dem. Men bilderna är i alla fall inte pannkaka och texterna är intressanta. Berätta om jag missat något, som kan rättas till.

Det var härligt för mig att läsa och se bilderna från skjutbanan, Bosnien, skogen, rekryterna, FOKarna, tankarna, åsikterna och inse, det var inte så länge sedan!

Vilken resa jag har gjort, vad jag har utvecklats! Det ska bli spännande att se vad jag lärt mig när jag ser tillbaka, om ytterligare något år.

Personlig blogg

Jag är inte bara soldat - jag är en ensamstående mamma också. Envis av minsta måttet, men släpar allra helst runt på en grg.